Aquesta setmana ha finalitzat l’activitat Hort amb Valors, que hem realitzat amb col·laboració amb l’Escola Cascavell.

Durant aquest curs, alguns usuaris d’Aprodisa i els alumnes de 4t de l’Escola Cascavell han treballat conjuntament per trencar barreres envers les discapacitats. Aquest treball en comunitat representa una gran oportunitat per fer créixer el barri amb valors de respecte i cooperació.

En un primer tram del curs i amb l’esforç col·lectiu, s’ha aconseguit netejar l’hort, el jardí aromàtic i la cabana natural. A més, s’han creat testos amb materials reciclats per construir el primer jardí vertical de l’escola. Les plantes han estat escollides pels mateixos alumnes segons els seus gustos, aportant color i nous aromes a les instal·lacions. Aquesta iniciativa ha permès millorar el centre, augmentant els espais verds que beneficien la fauna i flora del nostre barri.

En una segona etapa, hem creat perfums amb les plantes aromàtiques per perfumar els passadissos de l’escola. També s’ha renovat la terra dels testos més antics i s’ha construït un espantaocells per l’hort. A més, hem fet sabó amb aromes per a totes les classes i hem anat fent el manteniment de tot el que s’havia creat mitjançant càrrecs de responsabilitat per als alumnes.

Aquesta col·laboració demostra que treballant junts podem aconseguir un entorn més inclusiu, respectuós i verd per a tothom.

A continuació podeu veure algunes imatges de l’activitat: