Visita realitzada a l’exposició de fotografies “Els remors del bosc”, de Takeshi Shikama, al MAC (Museu d’Art Contemporani de Gas Natural Fenosa).

La mostra recull una selecció de 50 fotografies de petit format, preses per l’artista en boscs de Japó, Estats Units i França al llarg de la última dècada.

En finalitzar la visita es va realitzar una activitat de dibuix de temàtica lliure que es va veure inevitablement inspirada per la visita realitzada.

 

Les remors del bosc de Takeshi Shikama

Takeshi Shikama (Tokio, 1948) es un fotògraf japonès internacionalment reconegut. Després d’una brillant carrera com a dissenyador, Shikama fa un gir en la seva professió i consagra la seva vida a fotografiar boscos. Les seves imatges, impregnades de la tradició pictòrica d’Extrem Orient, estan plenes de serenitat i conviden a la contemplació, fins i tot a la meditació, al mateix temps que fa referència constant a la història de la fotografia paisatgística europea i nord-americana. I especialment a la història dels fotògrafs pioners del segle XIX, des de Carleton Watkins fins Eadweard Muybridge, passant per Roger Fenton, Charles Nègre i fins i tot Eugène Atget. Per molts aspectes, l’obra de Shikama és atemporal, aconseguint reunir Orient i Occident. A l’octubre i el novembre, convidat pel Museu d’Art Contemporani Gas Natural Fenosa, passarà tres setmanes a Galicia fotografiant paisatges, en particular els boscos autòctons. Les imatges resultants s’inclouran en l’exposició retrospectiva de l’autor que acollirà el MAC de A Coruña, el maig de 2014.

Llegir més sobre l’exposició